TimoUotila1 Elämän tragikomediaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuuttajaradio

Suomi on vahvasti esillä Australian radioasemilla

# Special Broadcasting Service (SBS) on Australian valtion kustantama maailman suurin maahanmuuttajien radio- ja tv-palvelu, joka sopisi malliksi kaikille muille maailman maille, myös Suomelle. SBS:llä on nimittäin radiolähetyksiä yli 60 kielellä. Niiden joukossa on jo 1970-luvulta ollut myös suomen kieli.

   Näitä lähetyksiä voi kuunnella myös Suomessa. Digilähetykset ovat tehneet radiosta globaalin tiedotusvälineen. Paikallislähetyksiäkin voi kuunnella kaikkialla maapallolla.

Australiasta radio-oppia, Merja Yle-Ylä-Anttila!

# Suosittelisin Ylen uudelle toimitusjohtajalle Merja Ylä-Anttilalle opintomatkoja mm. Pohjoismaiden, Britannian ja Saksan yleisradioyhtiöihin. Ja erityisesti Australian julkisesta radio- ja tv-toiminnasta olisi otettavissa paljon oppia.

Vain Australiassa on kunnon maahanmuuttajaradio

# Näin Australia-päivänä on ilo kertoa, missä Australia on ehdoton maailman ykkönen. Australia on maailman ainoa maa, jossa on ymmärretty maahanmuuttajakielisten yleisradiolähetysten merkitys. Australian valtiolla on erillinen yhtiö Special Broadcasting Service, SBS, joka huolehtii maahanmuuttajien tiedontarpeesta. SBS:n radiolähetyksiä on yli 70 kielellä. Niiden joukossa on suomen kieli. Tiedän tämän hyvin, koska kävin jo 1980-luvulla studioilla Sydneyssä ja Melbournessa avustamassa noita ohjelmia. Nyttemmin olen neljännesvuosisadan ajan avustnut ohjelmia Suomesta käsin.

Australia on Suomellekin radion mallimaa

# Suomalaiset ovat menestyneet hyvin kaukosiirtolaisina Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa paljolta omien ja omakielisten tiedotusvälineidensä avulla. Atlantin takana suomenkielisiä lehtiä on ilmestynyt jo yli sata vuotta. Australiassa Suomi Newspaper on ilmestynyt vuodesta 1926. www.suominewspaper.com.au  suomi@hotkey.net.au

Julkaise syötteitä